Carwash

Project carwash is almost finished.

Duinhelm isolandschap

We received the building permit for Duinhelm, Oostende.

A282

Lichtervelde is published in A+ 282 Village

IMG 7128

The rough construction in 'Weegbreestraat' is almost finished.

Screen Shot 2019 08 05 at 17 15 14 width 1500

RAAMWERK contributed on the work of Tony Fretton for the exposition and publication 'Alternative Histories'. Curated by Jantje Engels and Marius Grootveld in collaboration with Drawing Matter and the Architecture Foundation, London.

Beeld sint amands

We received the building permit Sint-Amands, the addition of a garden room and refurbishment of the existing structure.

E9 E299 E5 2122 4797 82 C2 EF759542 A686

The rough construction for 'Hugo Verriest' is finished.

PORTOACADEMY19

RAAMWERK will be workshop leaders in Porto Academy'19

Eernegem

RAAMWERK is laureate for the competition OO1803- Jeugdcentrum Eernegem icw Robuust ao and Atelier Arne Deruyter.

Cover Architect juni18

RAAMWERK is featured as Start-up in De Architect.

In practice 190506 RW DK lr blog

RAAMWERK will participate in a double lecture with Dyvik Kahlen in Brussel on the 6th of May.

Across

RAAMWERK neemt deel aan de ACROSS tentoonstelling, samen met GRUE, LRArchitectes, Bernard Dubois, CENTRAL, Laura Muyldermans, Atelier Vens Vanbelle en MADAM Architectuur. Vanaf 29.11.2018 tot 31.01.2019 in BOZAR.

Meer info

BBA landscape CMYK pos

RAAMWERK is laureate for Belgian Building Award, category 'Rookie of the Year'

Wolterslaan

Refurbishment of a single family house Location: Gent (BE) Year: 2015 - 2017 Team: Gijs De Cock, Freek Dendooven, Jon D'haenens Status: Built Pictures: Stijn Bollaert Text

Wolterslaan

Refurbishment of a single family house Location: Gent (BE) Year: 2015 - 2017 Team: Gijs De Cock, Freek Dendooven, Jon D'haenens Status: Built Pictures: Stijn Bollaert Text
RW WOLT 0106
RW WOLT 0132
RW WOLT 0113
RW WOLT 0030lores
RW WOLT 0011
RW WOLT 0071

The former doctors-house consisted of a long range of connected rooms without relation or contact with the spacious, north orientated garden. The ground floor is stripped from redundant extensions and expanded with a pavilion structure.

The new volume keeps a small distance from the adjacent building. The volume become a garden pavilion within the restrictions of a row house. The specific position on the plot creates a narrow passage between the new volume and the neighbors. This allows daylight to penetrate deep into the main volume.

The plan is resulting in a range of interconnected spaces in which the banal complexity of a family house is emphasized. The new constellation allows all spaces to subtly blend together without losing their own character. A perforation in the existing ceiling of the main volume creates a second relationship with the upper floor and allows the light to enter the house from above and is linking both floors.

The pavilion construction consists of a rough plinth that can be used as a seat element combined with the chimney. All structural interventions are built within the same concrete stone. An elegant curtain wall structure is constructed on the plinth, carrying the wooden ceiling. To protect the soft pine wood, we used a simple aluminum cladding, referring to Upper Lawn by the Smithsons.

Wolterslaan isometrie