Carwash

Project carwash is almost finished.

Duinhelm isolandschap

We received the building permit for Duinhelm, Oostende.

A282

Lichtervelde is published in A+ 282 Village

IMG 7128

The rough construction in 'Weegbreestraat' is almost finished.

Screen Shot 2019 08 05 at 17 15 14 width 1500

RAAMWERK contributed on the work of Tony Fretton for the exposition and publication 'Alternative Histories'. Curated by Jantje Engels and Marius Grootveld in collaboration with Drawing Matter and the Architecture Foundation, London.

Beeld sint amands

We received the building permit Sint-Amands, the addition of a garden room and refurbishment of the existing structure.

E9 E299 E5 2122 4797 82 C2 EF759542 A686

The rough construction for 'Hugo Verriest' is finished.

PORTOACADEMY19

RAAMWERK will be workshop leaders in Porto Academy'19

Eernegem

RAAMWERK is laureate for the competition OO1803- Jeugdcentrum Eernegem icw Robuust ao and Atelier Arne Deruyter.

Cover Architect juni18

RAAMWERK is featured as Start-up in De Architect.

In practice 190506 RW DK lr blog

RAAMWERK will participate in a double lecture with Dyvik Kahlen in Brussel on the 6th of May.

Across

RAAMWERK neemt deel aan de ACROSS tentoonstelling, samen met GRUE, LRArchitectes, Bernard Dubois, CENTRAL, Laura Muyldermans, Atelier Vens Vanbelle en MADAM Architectuur. Vanaf 29.11.2018 tot 31.01.2019 in BOZAR.

Meer info

BBA landscape CMYK pos

RAAMWERK is laureate for Belgian Building Award, category 'Rookie of the Year'

Puurs Sint-Amands

Masterplan for the center of Sint-Amands Location: Puurs Sint-Amands (BE) Year: 2019 Team: Gijs De Cock, Freek Dendooven, Maroš Greš, Louis Lories, Helena Sileghem icw MAARCH and Corridor Status: Competition Text

Puurs Sint-Amands

Masterplan for the center of Sint-Amands Location: Puurs Sint-Amands (BE) Year: 2019 Team: Gijs De Cock, Freek Dendooven, Maroš Greš, Louis Lories, Helena Sileghem icw MAARCH and Corridor Status: Competition Text
01
03 bis
05
04

The village of Sint-Amands can be read as an accumulation of natural and cultural layers. The masterplan continues to work on this palimpsest, the redundant layers are scraped away where others are exposed. We want to make the historic flood RE: raming eernegemsystem of transversal wetlands visible. A new cove nearby functions as a recreational element in the sequence of natural and artificial coves along the Scheldt banks. The village is a link in the recreational network along the towpath of the Scheldt. Sint-Amands has all the assets to position itself as a “poetic village”, a place to contemplate over art and literature.

The existing quay is a barrier that blocks the view of the Scheldt. We refer to the historic quay line, which offers a wide double view of the Scheldt bend by means of a fold line. River and village are reconnected by lowering the quay partially.

The public domain is cleared of all obstacles. A number of punctual elements function as islands in a mineral landscape: a long bench to relax, the existing monuments, a tree as a sun umbrella. The new residential developments functions within the story of social urban integration that focuses on “spontaneous meeting”. Informal contacts are created by intersecting walking lines and low-traffic zones. Cross-linking and interaction between people as a lever for the upgrading of the village centre.