Halewijnkouter

Halewijnkouter is nearing completion. A new volume is integrated into an existing warehouse, acting as a second skin for the house. The facade works as a palimpsest, blending old and new.

IN PRACTICE RAAMWERK COVER front 1500 PX

The book "Raamwerk In Practice : Lichtervelde Youth House" is available for online purchase, and over a couple of weeks in all the good bookshops. You can buy your copy via the website of MER. B&L

Whats App Image 2020 10 08 at 10 28 51

We are proud to announce the book 'Raamwerk In Practice' on the design process behind Lichtervelde Youth Center. Texts by Bart Decroos, Harold Fallon, Benoît Vandenbulcke, Benoît Burquel, Gijs De Cock and Freek Dendooven. Photos by Stijn Bollaert. Design by Überknackig.

The booklaunch will take place on October 22nd, 6pm followed by a double lecture by Agwa and Office KGDVS. More information on civa. Free entry - registration info@architectureinpractice.eu

Sint amands

The renovation and extension of a manor house in Sint-Amands has started. A new music room and workshop will be added to the existing structure, behaving as a recessed garden wall.

Eernegem isos henri

We willen ons team versterken met een Nederlandstalig projectarchitect(e), om mee te werken aan projecten van diverse schaal. Minimaal 2 jaar relevante ervaring vereist. Stuur bij interesse je cv/portfolio naar applications@raam-werk.com

98

We will speak on our work within the framework of 100 Day Studio by The Architecture Foundation. Join our lecture via Zoom at Tuesday 25th of August, 5.30pm (UK time).

Carwash

Project carwash is nearing completion.

Duinhelm isolandschap

We received the building permit for Duinhelm, Oostende.

A282

Lichtervelde is published in A+ 282 Village

IMG 7128

Rough construction for 'Weegbreestraat' is almost completed.

Screen Shot 2019 08 05 at 17 15 14 width 1500

RAAMWERK contributed on the work of Tony Fretton for the exposition and publication 'Alternative Histories'. Curated by Jantje Engels and Marius Grootveld in collaboration with Drawing Matter and the Architecture Foundation, London.

Beeld sint amands

We received the building permit Sint-Amands, the addition of a garden room and refurbishment of the existing structure.

E9 E299 E5 2122 4797 82 C2 EF759542 A686

The rough construction for 'Hugo Verriest' is finished.

PORTOACADEMY19

RAAMWERK will be workshop leaders in Porto Academy'19

Eernegem

RAAMWERK is laureate for the competition OO1803- Jeugdcentrum Eernegem icw Robuust ao and Atelier Arne Deruyter.

Cover Architect juni18

RAAMWERK is featured as Start-up in De Architect.

In practice 190506 RW DK lr blog

RAAMWERK will participate in a double lecture with Dyvik Kahlen in Brussel on the 6th of May.

Across

RAAMWERK neemt deel aan de ACROSS tentoonstelling, samen met GRUE, LRArchitectes, Bernard Dubois, CENTRAL, Laura Muyldermans, Atelier Vens Vanbelle en MADAM Architectuur. Vanaf 29.11.2018 tot 31.01.2019 in BOZAR.

Meer info

BBA landscape CMYK pos

RAAMWERK is laureate for Belgian Building Award, category 'Rookie of the Year'

Terhofstede

Restaurant and private house Location: Terhofstede (NL) Year: 2019 Team: Gijs De Cock, Freek Dendooven icw COUSSÉE & GORIS architecten, Studiebureau Mouton Status: Study Text

Terhofstede

Restaurant and private house Location: Terhofstede (NL) Year: 2019 Team: Gijs De Cock, Freek Dendooven icw COUSSÉE & GORIS architecten, Studiebureau Mouton Status: Study Text
Exterieurbeeld Voorkant Exterieurbeeld Inkom Interieurbeeld def 1 Exterieurbeeld Terras

A Zealandic barn in the polder landscape. The program is reminiscent of a Palladian villa: not quite a home, rather a place to gather, for dining and party. The structure is conceived as a large roof, as a Bedouin tent that provides protection from the outside environment.

The roof shows itself as a dark enigmatic volume in the landscape, referring to the surrounding traditional barns. The structure consists of wooden trusses that become visible in the interior. A dark frame, built like the hull of a ship that provides depth for the different spaces. A sculputural fireplace creates a vertical antipode.

The building unfolds slowly towards the landscape. One enters the building through a chicane behind a wooden palisade.The cantilevered roof and terrace are part of the landscape. The canopy connects the site with the various rooms. This transition zones not only provides shelter but, similar to traditional Japanese architecture, is also working as a "mental minder" that indicates one is about to enter another place..

ISO 06