Carwash

Project carwash is almost finished.

Duinhelm isolandschap

We received the building permit for Duinhelm, Oostende.

A282

Lichtervelde is published in A+ 282 Village

IMG 7128

The rough construction in 'Weegbreestraat' is almost finished.

Screen Shot 2019 08 05 at 17 15 14 width 1500

RAAMWERK contributed on the work of Tony Fretton for the exposition and publication 'Alternative Histories'. Curated by Jantje Engels and Marius Grootveld in collaboration with Drawing Matter and the Architecture Foundation, London.

Beeld sint amands

We received the building permit Sint-Amands, the addition of a garden room and refurbishment of the existing structure.

E9 E299 E5 2122 4797 82 C2 EF759542 A686

The rough construction for 'Hugo Verriest' is finished.

PORTOACADEMY19

RAAMWERK will be workshop leaders in Porto Academy'19

Eernegem

RAAMWERK is laureate for the competition OO1803- Jeugdcentrum Eernegem icw Robuust ao and Atelier Arne Deruyter.

Cover Architect juni18

RAAMWERK is featured as Start-up in De Architect.

In practice 190506 RW DK lr blog

RAAMWERK will participate in a double lecture with Dyvik Kahlen in Brussel on the 6th of May.

Across

RAAMWERK neemt deel aan de ACROSS tentoonstelling, samen met GRUE, LRArchitectes, Bernard Dubois, CENTRAL, Laura Muyldermans, Atelier Vens Vanbelle en MADAM Architectuur. Vanaf 29.11.2018 tot 31.01.2019 in BOZAR.

Meer info

BBA landscape CMYK pos

RAAMWERK is laureate for Belgian Building Award, category 'Rookie of the Year'

Carwash

Single family house Location: Gent (BE) Year: 2017 - 2020 Team: Gijs De Cock, Freek Dendooven, Alice Sanders Status: Built Pictures: Stijn Bollaert Text

Carwash

Single family house Location: Gent (BE) Year: 2017 - 2020 Team: Gijs De Cock, Freek Dendooven, Alice Sanders Status: Built Pictures: Stijn Bollaert Text
RW CARW 0164 2000px
RW CARW 0622 2000px
RW CARW 0253 2000px
RW CARW 0009 2000px
RW CARW 0129 2000px
RW CARW 0532 2000px
RW CARW 0032 2000px
RW CARW 0071 2000px
RW CARW 0402 2000px
RW CARW 0197 2000px

The introvert plot is only connected to the neighborhood by two passages for entering and exiting vehicles. This enclave in the dense urban fabric of Ghent forms the base for the reconversion of the existing structure into a family house with guest rooms.

By removing the old wooden roofs, only a L-shaped brick volume was left on the site. The implantation of a new rectangular structure is resulting in two outdoor spaces, opening up the plot. This new wooden roof seemingly balances on a single slender steel column and beam.

A sequence of spatial experiences is created. A hidden entrance opens into a surprisingly expansive living space. This is interconnected with a double high kitchen in the existing volume. The living spaces on the ground floor develop as a loop around the patio, resulting in a generous variation of atmospheres.

The outdoor spiral stair is the direct access for the guest rooms where a recessed facade on the street side provides privacy and a small terraces. The new volume on top of this originally industrial structure is built within the same masonry and is because of that almost absent in the whole.

20200113 isometrics carwash